Hej medlem

Hej medlem

Vi har roligt i vår sektion!

Förutom att deltaga på kurser, som startar vid behov och säsong, träffas vi ofta i träningsgrupper, där både nybörjare och mer erfarna hjälper varandra med de olika övningarna. Det kan handla om lydnadsdressyr, apporterings- och spårövningar, handling inför utställningar eller en blandning av allt. Ibland har vi instruktör och ibland inte. Vi brukar ta fika med oss och pratar mycket, både diskuterar det vi gått igenom eller pratar om framtida mål.

Många tycker också det är intressant och roligt att vara funktionär vid utställningar och jaktprov. Det blir ofta en lämplig ingång till att kanske själv pröva lyckan i ringen eller i markerna med sin hund.

Vi behöver alltid nya funktionärer
Var inte rädd att erbjuda dig när ett upprop kommer. Ibland ingår det i kurserna att vara funktionär, för att se hur det går till i verkligeheten inom det område du utbildar dig och din hund. Du får inget arvode men mat under dagen. Det brukar istället anordnas fest på hösten, dit alla som varit funktionärer under året, bjuds in.

Är du intresserad av föreningstekniska frågor?
Då står dörren ofta öppen för uppdrag i styrelsen. Detta skrämmer många men om valberedningen frågar dig, så kom ihåg att det är ett hedersuppdrag. Självklart kan du tacka nej.

Besök sektionens årsmöte.
Där har du möjlighet att framföra din åsikt, granska styrelsens verksamhet för det gågna året och får reda på vad som planeras inför det nya året. Du har också din demokratiska rösträtt (men du måste ha fyllt 16 år för att få rösta). Till årsmötet kan du också lämna in motioner, om du har önskemål eller förändring av något.
Allt detta gäller även avdelningens årsmöte.

Som medlem är du kollektivt försäkrad genom SSRK.

På sidan Klubbinfo kan du läsa våra stadgar.

När du löser medlemskap i Svenska Spaniel och Retrieverklubben, blir du automatiskt medlem i SSRK Västernorrlands avdelning och i vår sektion i Örnsköldsvik.

Som medlem får du deltaga i våra kurser och klubbmästerskap, starta på SSRKs utställningar och prov i hela landet, har rösträtt på både avdelningens och sektionens årsmöten och, om du vill, kunna bli vald till styrelseledamot. Du kan också, på sikt, utbilda dig till den typ av funktionär som tilltalar dig. Dessutom får du SSRKs tidning Apportören fyra gånger per år, där du kan läsa om det som händer runt om i landet.

Medlemskapet är rullande, d v s att du blir medlem ett år framåt från den månad du löser ditt medlemskap.

Se SSRK.se om du önskar bli medlem!